Így érj el Gyorsabban Sikert a Zenélésben és Zeneiparban

Pár évvel ezelőtt láttam ezt az idézetet, amit fel tudsz használni te is az utad során. Egy idézettel készültem, amit itt bemutatok.

"Ha (gyorsabb) sikert szeretnél, duplázd meg a bukásaid számát!" — Thomas J. Watson

Thomas John Watson, Sr. (1874 – 1956) az IBM elnöke volt, aki átlátta a cég nemzetközi növekedését az 1920-as és 50-es évek között.

Röviden elemzem az üzenetet számodra, hogy érthetőbb legyen.

1. Gyorsaság

Ez egy viszonylagos egység, ami mindenkinél egyedi, hiszen mindenki más képességekkel és erősségekkel rendelkezik. Ha a te adottságod pl. a sound design vagy az akkordok, akkor abban tudsz gyorsabban eredményt elérni. Az a te erősséged.

2. Siker

Kétértelmű és agyonhasznált szó. Jobban szeretem helyette az eredményes szót használni. A sikernek ára van, amit mindig megfizetsz. Akár tetszik, akár nem. Akár elfogadod, akár nem. Kérdés, hajlandó vagy-e lemondani több dologról az érdekében.

"Fizesd meg az árát! Utána elveheted, ami kell neked." — Görög Ádám

3. Duplázás

Ez a legegyszerűbb rész. Duplázd meg a gyakorlásra fordított időt. Kétszer annyi idő alatt valószínű, hogy gyorsabban érsz el eredményt.

Így duplázd meg az időt

Két dolog segíthet benne: jobb időbeosztás + Pomodoro technika. Ha a neten rákeresel az időmenedzsmentre magyarul vagy angolul kapsz egy sor technikát rá. A Pomodoro módszer pedig 20 perces munkafázisra bontja a dolgokat 5 perc szünettel. És ez ismétlődik folyamatosan. Ezeket viszont gyakorolni kell, hogy jól menjenek.

4. Bukások

A bukás itt optimista értelemben szerepel. Akkor, ha okosan használod fel. És tanulsz a hibákból. Lényegében úgy is tekintheted, hogy nem bukásról, hanem tanulási szakaszról van szó. Van amikor sikeres vagy, és van amikor tanulsz. A sikerekből általában kevesebbet tanulunk, ha egyáltalán van mit.

A fenti idézet haszna a Zenélésben

Duplázd meg a gyakorlásra fordított időd a zenélésben. Bármelyik fázisban, amelyik éppen érdekel. Ha a mixing érdekel, akkor a mixingre fordíts kétszer annyi időt.

A mondás érvényessége a Zeneiparban

Ha szeretnél több kiadást, vagy népszerűbb kiadót megcélozni, duplázd meg a kapcsolatépítésre szánt idődet. Lépj kapcsolatba kétszer több emberrel minden héten, vagy hónapban.

Hosszú táv szerepe

Megjósolhatatlan, hogy mennyi idő lenne duplázás nélkül elérni a céljaid. A duplázás sem feltétlen gyorsítja fel a kétszeresére, de biztos, hogy hatása lesz az eredményre.

Összefoglalás

Tehát röviden bemutattam, mit értek azon az úton, hogy gyorsabban érj el eredményt. Ezt nem könnyű megcselekedni, de nem is lehetetlen.

Ha túl könnyű lenne, akkor viszont túl sok embernek sikerülne. És az is igaz, hogy a zeneiparban túlkínálat van művészekből és leendő művészekből. Valahogy muszáj válogatni. Sokan ki fognak esni. És sokan megmaradnak hobbizenészeknek is. Ami nem feltétlen baj.

Vélemény, hozzászólás?